آخرين ارسال هاي انجمن
انجمن
نوشته شده توسط : محسن

شهید نیک نژادی، عضو هیات علمی دانشکده علوم تربیتی دانشگاه اصفهان بود که در حماسه آزادسازی خرمشهر در سحرگاه سوم خرداد 1361 به شهادت رسید.

وی متولد نخستین روز سال 1325 از خانواده ای مذهبی در شهر اصفهان و دارای مدارک کارشناسی زبان های خارجی از دانشگاه اصفهان و کارشناسی ارشد تکنولوژی آموزشی از دانشگاه کالیفرنیای امریکاست.

شهيد مصطهي نيك نژادي

خانواده مصطفی نیک نژادی او را از ابتدای نوجوانی، فردی فعال و باهوش می شناختند به طوریکه پس از گرفتن مدرک کارشناسی و در دوران افسری وظیفه، فعالیت های سیاسی خود را به صورت علنی آغاز کرد.

وی در یک سال و نیمی که به عنوان افسر وظیفه در پایگاه وحدتیه دزفول بود در راه احقاق حقوق سربازان و آگاهی دادن به آنها از هیچ کوششی دریغ نمی کرد و در این مدت نیز از طرف مقامات پادگان چندین بار مواخذه شد.

نیک نژادی پس از پایان دوران وظیفه با توجه به اینکه به شغل معلمی اهمیت می داد به عنوان دبیر زبان و انشا در دبیرستان های الیگودرز مشغول فعالیت شد.

او در این شغل نیز در زمینه مسائل اجتماعی و منطقه به گفتگو با دانش آموزان و مردم می پرداخت به طوریکه فعالیت های او و دوستانش ساواک را به وحشت انداخت.

ساواک در یکی از شب های زمستان 1353 در حالی که نیک نژادی و دوستانش در جلسه ای حضور داشتند به آنجا حمله برد و تمام شرکت کنندگان جلسه را دستگیر کردند و شهید نیک نژادی شبانه به زندان منتقل شد.

او در این زندان زیر شکنجه های ضد انسانی به سر برد و سرانجام بعد از پنج ماه آزاد شد.

وی پس از آزادی با توجه به این که در محیط کار خود نمی توانست فعالیت کند راه هجرت را برگزید و راهی امریکا شد.

شهید نیک نژادی در مدت دو سالی که در امریکا بود مدرک کارشناسی ارشد را در رشته تکنولوژی آموزشی گرفت و در کنار آن به همکاری با انجمن اسلامی دانشجویان امریکا مشغول شد.

این استاد شهید، اوایل سال 57 به ایران بازگشت و همراه با مردم به مبارزه علیه نظام طاغوت پرداخت و در عین حال در دانشکده علوم تربیتی دانشگاه اصفهان مشغول کار شد.

وی در آن زمان با نظام آموزشی دانشگاه ها مخالفت می کرد و می گفت: این نظام باید توسط نیروهای معتقد به اسلام و انقلاب و ولایت فقیه دگرگون شود تا بتواند با احکام نجات بخش اسلام تطبیق پیدا کند. شهید نیک نژادی با انقلاب فرهنگی به این حرکت عظیم پیوست و فعالیت های خود را در جهاد دانشگاهی آغاز کرد.

او یکی از مسوولان عضو شورای جهاد دانشگاهی دانشگاه اصفهان بود و از زمانیکه این مسوولیت را پذیرفت همواره بر این عقیده بود که زحمت حفظ انقلاب از خود انقلاب بیشتر است و می گفت ما باید در مقابل کار مثبت و سازنده برای مردم به اساتید حقوق بدهیم نه برای سرگرمی و وقت کشی.

وی معتقد بود که درهای دانشگاه باید به روی مردم باز شود نه اینکه محلی باشد برای جولانگاه عده ای غرب زده و شرق زده.

پس از آغاز جنگ تحمیلی، این استاد دانشگاه که پیرو سرور آزادگان بود بر خود واجب دانست که از وطن و دین خود دفاع کند و همراه با لشکر 14 امام حسین(ع) در اردیبهشت 61 عازم جبهه ها شد.

وی زمانی که تصمیم به رفتن به جبهه گرفت آن را به کسی نگفت و به دانشگاه اعلام کرد که می خواهد به مرخصی برود.

مصطفی نیک نژادی، در سحرگاه فتح خونین شهر در حالیکه پیش از این سه بار زخمی شده بود، زمانیکه با فریاد ˈالله اکبر، خمینی رهبرˈ خاکریزهای دشمن را طی می کرد مورد اصابت یک گلوله کالیبر 50 در زیر قلب خود قرار گرفت و به ملکوت اعلا پیوست.

از این شهید بزرگوار یک پسر به نام احسان به یادگار مانده است که در زمان شهادت پدرش، در آستانه دو سالگی به سر می برد.

احسان نیک نژادی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا درباره خصوصیات پدرش گفت: همه از حس همدردی و نوع دوستی پدرم می گویند.

این فرزند شهید که کارشناس مهندسی کامپیوتر است افزود: هیچیک از همرزمان پدرم نمی دانستند که او استاد دانشگاه است و پس از شهادتش متوجه این موضوع شدند.

وی تصریح کرد: همان زمانی که پدرم به جبهه رفت از چند دانشگاه معتبر خارجی دعوتنامه داشت اما او برای کمک به مردم کشورمان احساس تکلیف کرد و با جسارت و شجاعتی که داشت به خط مقدم جنگ رفت.

وی اضافه کرد: با وجودیکه پدرم مدتی را در امریکا زندگی کرده بود اما هیچگاه در فرهنگ مادی آنجا غرق نشد و دست از ارزشها و اصول انسانی و اسلامی برنداشت.

وی با اشاره به اینکه شهید نیک نژادی در مدت حضورش در جبهه، دفترچه یادداشتی به همراه داشت و همواره مطالب و خاطراتش را در آن می نوشت گفت: این دفترچه که به خون این شهید آغشته شده از وی به یادگار مانده است.

وی ادامه داد: پدرم در یادداشتهای خود همواره بر آرمانهای امام خمینی (ره) تاکید کرده و از مردم خواسته است که از دستاوردهای انقلاب اسلامی و منابع کشور به خوبی دفاع کنند.

نیک نژادی با بیان اینکه جنگ به پدرم مجال نداد تا بسیاری از اهداف و برنامه های خود را عملی کند تاکید کرد: شخصیت شهیدان الگوی بسیار خوبی برای جوانان امروز است.

این فرزند شهید با بیان اینکه نباید به خواندن وصایای شهدا اکتفا کنیم اظهار کرد: عمل کردن به این وصایا از خواندن آنها، برگزاری همایشها و نامگذاری خیابانها به نام شهیدان، بسیار واجب تر است.

وی با اشاره به اینکه جوانان امروز تشنه راهی برای رسیدن به اهداف خود هستند گفت: این جوانان نیازمند راه و روشی هستند تا ثمره کارها و اهداف خود را به خانواده و جامعه تقدیم کنند نه اینکه وبال جامعه باشند.

نیک نژادی با تاکید بر اینکه هیچ ثروتی برای کشور بهتر از نیروی انسانی جوان آن نیست افزود: پدران و مادران ما با رفتن به جبهه فداکاری کردند و پله پرشی برای جوانان امروز شدند.

وی با اشاره به اینکه امروزه جوانان با مشکلات فرهنگی و اقتصادی دست به گریبانند اظهار کرد: بدون شک شهدا از این وضعیت راضی نیستند .

وی اهمیت دادن به جایگاه خانواده را در این زمینه بسیار ضروری دانست و افزود: جامعه به سمتی رفته که تعدادی از مردم نسبت به خانواده، ارزشها و تربیت فرزندان بی توجه شده اند.

وی اظهار امیدواری کرد که این دغدغه ها با همت مردم و مسئولین برطرف و به جایگاه و منزلت خانواده بیشتر توجه شود.

نیک نژادی با اشاره به اینکه با مادر خود ˈشکوه السادات سجادˈ زندگی می کند ، اظهار کرد: یک مجموعه برای زنده نگه داشتن یاد پدرم ایجاد کرده ام که در آن فعالیتهای فرهنگی صورت می گیرد.

از شهید نیک نژادی، نامه ای خطاب به امام حسین (ع) به یادگار مانده که به فرازهایی از آن در این گزارش اشاره می شود:

ˈحسین جان سلام، لبیک یا اباعبدالله.

ای معنی انسانیت در زمین و زمان، ای که به ما درس دادی و چه درسی. درس خوب زیستن و خوب مردن. مگر نه این است که تو بودی که ما را با حرکت کمالی خود درس انسان بودن و انسانی زیستن و انسانی مردن آموختی.

آقا حسین از خدا بخواه که ما را یاری کند و در این مأموریت سهمگین به ما صبر عنایت بفرماید. ای پسر علی، به ما و ملت ما نظر کن. ببین که چگونه ستمدیدگان تاریخ و شلاق خوردگان زمین و زمان با زور در زیر چکمه های اهریمنان زمان له می شوند. یک دم بنگر و ببین که چگونه تنها فرزندان خانواده های مسکین از همه چیز خود برای راه تو می گذرند و به میدان و صحنه تاریخ ساز انقلاب ما می آیند.

ای حسین، ببین که ملت زجر کشیده ما چگونه بعد از هزاران سال اسارت و بردگی دادن به زورمندان و زرمندان مورد هجوم همه جانیان تاریخ قرار گرفته اند. ای حسین، چگونه است که صحنه کارزار تو باز تکرار می شود و حسینیان با یزیدیان با هم به نبرد برمی خیزند و این چنین خون آلود و دردناک پیروان تو، معلم انسان ها، به خاک و خون می غلتند.

حسین جان، ما خوب یاد گرفته ایم که تو را لبیک بگوییم و از تو و از راه تو با جان دفاع کنیم. این ادعا نیست، حقیقت است. ببین در جبهه ها چه می گذرد، ببین مردم ما چگونه چون سرو ایستاده اند و چون کوه مقاومند و چون دریا خروشان.

شاگرد تو اگر قبول کنی مصطفیˈ.



:: موضوعات مرتبط: آشنایی با شهدا زندگی نامه , زندگی نامه م--ی , آشنایی باشهدا وصیت نامه , وصیت نامه م--ی , بیت المقدس ,
:: برچسب‌ها: استاد شهيد , تنها شهيد دانشگاه , شهداي دانشگاه , دانشگاه اصفهان ,
:: بازديد از اين مطلب : 1282
|
امتياز مطلب : 1
|
تعداد امتيازدهندگان : 5
|
مجموع امتياز : 5
تاريخ انتشار : جمعه 02 خرداد 1393 | نظرات (0)
مطالب مرتبط با اين پست
ليست
مي توانيد ديدگاه خود را بنويسيد

کد امنیتی رفرش

پذیرش تبلیغات
ليست
       
خاطرات ودلنوشته ها
آشنایی با شهدا زندگی نامه
آشنایی باشهدا وصیت نامه
شهدای دیزیچه
موضاعات متفرقه
شهدای شهر طالخونچه
شهدا-عملیات
شهدای رهنان

شهدا را ياد كنيم حتي با يك صلوات

سلام مهمان گرامي؛
خوش آمديد ،لطفا برای حمایت اطلاعاتی ما
معرفي شهداي شهر ومحل خود در سايت عضو شويد
باتشکر مديريت سايت

عضويت در سايت